Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Foto: PR

Mad med power: Mallorca-lam

Mallorca-lam
(Opskrift fra bogen „Bare spis – mad med power“)

8 personer

2 kg lammekød fra kølle

100 g speltmel

Salt og peber

2 spsk. tomatpuré

7-8 fed hvidløg

6 spsk. olivenolie

1 ½ dl sherry

3 løg

1 god håndfuld friske krydderurter, oregano, timian, rosmarin eller merian

2 dåser flåede tomater

600 g tørret frugt; abrikoser, dadler og figner

100 g pinjekerner

Salt og peber

Skær kødet ud i mellemstore stykker. Bland melet med salt og peber og vend kødstykkerne i. Brun kød, tomatpuré og hvidløg i olivenolie i en sauterpande. Når det tager farve, så hæld et glas sherry over – lad stege et par minutter. Stil til side.

Snit løgene fint og steg dem i olivenolie i en stor jerngryde. Løgene skal stege langsomt ved svag varme, til de bliver bløde og karamelliserede – i mindst 10 minutter. Kom krydderurter ved (men gem lidt til pynt), steg lidt mere og kom salt i. Tilsæt tomaterne og lad det stege i 20 minutter mere.

Put lammekød og væske over i jerngryden, sæt låg på og lad simre ved lavt blus i mindst en time. Retten kan sagtens stå og simre i tre timer på lavt blus. Du kan også stille gryden i ovnen ved 75 grader i seks timer. Hak de tørrede frugter i små stykker og rist pinjekernerne på en tør pande – og lad det simre med i de sidste ti minutter. Drys med lidt af de friske krydderurter og server.

Se, hvad vi ellers skriver om: Lammekølle og Mallorca