"Jeg havde ikke været i live i dag, hvis jeg ikke havde gjort det"
SPONSORERET indhold

"Jeg havde ikke været i live i dag, hvis jeg ikke havde gjort det"

Helene valgte at trække stikket for både karriere og ægteskab, da hun skulle vinde kampen mod overspisning.

Af: Sofie Winther Askgaard Foto: Jaqueline Fluri
17. okt. 2019 | Sundhed | Hendes Verden

Hun har arbejdet med interiørdesign, koordineret atletikstævner og arbejdet i IT- og rejsebranchen. Hun har renoveret lejlighed igen og igen, startet flere firmaer og været gift flere gange.

"Jeg holdt mig beskæftiget hele tiden, så jeg ikke kunne mærke mig selv og mine følelser, for det kunne jeg ikke holde ud", fortæller Helene Friis Philipsen, der også holdt sig beskæftiget med mad og grædende kunne indtage to blåbærtærter med flødeskum på ingen tid helt alene.

"Jeg voksede og voksede og prøvede alle slags kure, detoxes, personlige trænere og hypnose, men det virkede ikke. Jeg troede bare, det handlede om at finde det rette værktøj, men der var jo noget grundlæggende galt", fortæller Helene, der til sidst ramte 135 kilo og fik to blodpropper i benet.

"Jeg trak stadig vejret, men følte mig død indeni. En dag sad jeg på en café med en ven, der var ude i et stofmisbrug, og han fortalte mig om sin behandling, og pludselig sagde han: ”Det burde du også prøve”, mindes Helene.

"Og i det øjeblik gik det op for mig, at jeg også var misbruger. Af mad. Jeg gik hjem, googlede behandling for overspisning og ringede med det samme".

Læs også: Hvad er PCOS? Og her er symptomerne

Begyndte forfra

Under behandlingen kunne Helene mærke, at hendes liv var "knækket og kaput", og hun fik en trang til at rydde op og ud, men den var hendes eksmand ikke med på.

"Han havde overhovedet ikke lyst til, at noget skulle ændre sig. Men for mig var det jo liv eller død, og derfor vidste jeg hurtigt, at vi måtte skilles", fortæller Helene, der valgte at trække stikket helt og derfor lukkede sin virksomhed, solgte alt, lejede lejligheden ud og sov med sin søn hos veninder og i kolonihavehuse.

"Jeg lavede den vildeste hovedrengøring i mit liv for at rykke mig selv ud af den hverdag, der havde været med til at understøtte mit madmisbrug. Jeg havde ingen plan, men jeg ved ikke, om jeg havde været i live i dag, hvis jeg ikke havde gjort det. Jeg var jo ved at spise mig selv ihjel", siger Helene, der alligevel har tvivlet mange gange undervejs ikke mindst på grund af sin søn.

"Det var min anden skilsmisse, og den var barsk, fordi vi ikke var enige om den. Jeg var arbejdsløs, vi havde ikke noget sted at bo, og jeg kæmpede med stor overvægt. Det har været hårdt for min søn, men det var nødvendigt for at nå dertil, hvor vi er i dag.

Læs også: Kvinder sover bedre med hunde end kærester og katte

Har fundet sig selv

I dag har Helene tabt 65 kilo og er helt fri af sin overspisning. Hun bor i den gamle lejlighed med sin søn, hun har fundet en ny fantastisk mand, og hun er ikke længere ulykkelig.

"Jeg hører ofte andre sige, at de har fundet sig selv igen. Det har jeg ikke. Jeg har fundet mig selv – punktum. Det ville jeg ikke have gjort uden alle de lorteoplevelser, som jeg derfor er taknemmelig for, siger Helene, der med sin uddannelse inden for psykologi og erfaring som overspiser fandt ud af, at hun kunne tilbyde andre i samme situation den hjælp, som der faktisk er akut mangel på. Hun arbejder i dag med kvinder over hele verden, som lider af overspisning.

"Min livshistorie har gjort mig i stand til at hjælpe andre, så jeg ville ikke ændre på noget. Ja, det er stadig vigtigt for mig at tage én dag ad gangen og passe godt på mig selv – men nu tør jeg drømme og lægge planer for fremtiden", slutter Helene.

Anbefalet til dig