Kærlighed til varme toner
SPONSORERET indhold

Kærlighed til varme toner

Kunstner Louise Simony elsker farver i varme toner og har indrettet sit og familiens hjem med masser af røde, orange og rosa nuancer med lidt grønt til. Kig med indenfor.

Af: Camilla Tange Peylecke Foto: Peter Kragballe
14. jan. 2016 | Bolig | BoligLiv


Louise på sit kontor/atelier, som er hendes helt eget særlige sted i huset.

Hvem:
Illustrator og billedkunstner Louise Simony, hendes mand, Thomas, og deres 3 børn, tvillingerne Viggo og Karla på 8 år og Bella på 6 år
Hvad: Gammel gul murermestervilla på cirka 190 kvadratmeter
Hvor: Lidt uden for København

Lyset fra de mange vinduer i den hyggelige gule murermestervilla lige uden for København er særdeles vigtigt for illustrator Louise Simony. Det giver nemlig de bedste rammer for Louises store kærlighed: farver i varme nuancer, gerne rød, orange og rosa.

– Det, jeg holder mest af ved vores hjem, er, at her altid er lys og luft – det giver plads til farverne, som jeg elsker, siger hun.


Alle de skønne nuancer, som Louise holder så meget af, er her samlet i kelimpuder og -tæppe.

Plads til rod
De mørke farver kunne nemt få indretningen til at virke tung og dunkel, men i stedet er det lykkedes Louise at skabe et varmt og hyggeligt hjem med plads til leg, gæster og afslapning for familien, der også tæller Louises mand, Thomas, og parrets tre børn. Tvillingerne Viggo og Karla er otte år og Bella er seks år, og når man har fået tre børn på to år, skal indretningen være børnevenlig og kunne tåle, at der en gang imellem roder, mener Louise. Så rod er der ganske enkelt også plads til, både fordi der er plads på gulvet til leg, og fordi de varme farver er praktiske og overfladerne på møblerne nemme at tørre af – ikke noget med glasborde og spritnyt design, der ikke kan tåle en skramme, her i huset!


Hyggehjørnet i stuen. Sofaen er betrukket med praktisk stof, hvilket er vigtigt, når man har tre børn. Sofaen er fra Bolia, og det
lille bord er fra Idemøbler.

‘Mit sted’
Louise har valgt at mikse brugte klassikere med nye sofaer og puder i indretningen. Wegner spisebordet er yndlingsmøblet og har fulgt Louise igennem mange år, fordi det holder stilen og ganske enkelt er smukt. Louise har givet bordet følge af orange PH lamper, Eames stole og kunst, ting, der udtrykker Louises helt personlige stil. Men det mest personlige sted i huset for Louise er hendes kontor, hvor hun skaber sine malerier, illustrationer og portrætter. Louise er uddannet makeupartist, og er ofte inspireret af modeverdenen i sin kunst.

– Mit kontor er ‘mit sted’! Her sidder jeg med udsigt til haven, den store stue og køkkenet og kan arbejde, selvom jeg overvåger børn og familieliv, siger Louise, som samtidig sætter uendelig stor pris på, at hun også kan lukke døren der ind til og have sine ting i fred for mand og børn. Det burde flere kvinder have mulighed for, smiler Louise.


Louise har fået sit navn efter bogen, der står i vitrineskabet. Bogen handler om et lille temperamentsfuldt rodehoved af en pige – det passer, ifølge Louise, rigtig godt på hende selv.


På væggene i spisestuen hænger Louises egne værker i fin sammensætning med andre kunstneres værker, heriblandt også Louises mor. Skolestolen er fra Genbyg.dk. Plaiden er fra Aiayu. Køkkenet er fremstillet af Raaschou Inventar Snedkeri. Læg mærke til den fine enkle emhætteløsning! Det gamle sorte køkkenelement med terrazzo-bordplade er flyttet med fra herskabslejligheden i København og giver en fin kontrast til det nye lyse køkken.


Der er åben forbindelse imellem alle rummene i stueetagen, hvilket giver lyset frit spil. Her er aldrig mørke og dunkle kroge. I spisestuen har Louise samlet et miks af klassiske møbler. PH lamper, Wegner spisebord og Eames stole er købt hos Lauritz.com, men forhandles også hos Paustian. Stagerne er et miks af loppefund og køb fra Fil de Fer. Krukken er et loppefund.


Et kig ned igennem den luftige stue til kontoret/atelieret. Lignende kelimtæppe fås hos Brandts Indoor.


Louise hænger nye skitser op på snoren i arbejdsværelset med klemmer – en nem og fin løsning til hurtigt at kunne skifte billederne ud. Skrivebordet i atelieret/kontoret er lavet af gamle skibsbukke fra Humlebæk Havn og en sort olieret MDF-plade. En rustik og enkel måde at lave et unikt bord på. Stolen er et arvestykke.


Sofahjørnet i forlængelse af spisestuen indbyder til hygge med masser af kelimpuder og de skønneste puder fra Aiayu lavet af blød lamauld fra Bolivia. Gulvtæppet er også fra Aiayu. Kelimpuderne er fra Christine Callesen Interiør. Sofaen er fra Ikea. Wegner stuebordet var det første møbel, Louises far købte, da han flyttede hjemmefra. Figuren på bordet er købt på en rejse. Vasen er fra Holmegaard.


Vitrineskabet hang i huset, da familien overtog det. Louise har opdateret det med en fin lysegrå farve. Kisten er et loppefund. Billedet, der står bag kisten, er af den sydafrikanske kunstner Ben Macala.


I soveværelset på 1. sal er skunken udnyttet med hylder med masser af plads til modemagasiner, bøger og fine sko. Puderne er fra Aiayu.


Det grønne tapet på Viggos værelse er fra Mandrup-Poulsen Tapeter. Det hyggelige sengetæppe er fra en lokal genbrugsbutik.


Børneværelserne er fulde af liv og glade farver. Karla har fået det blødeste hot pink tæppe på gulvet – det er både dejligt at se på og lege på!


Et af Louises værker.