
Gammeldags æblekage med ristede havregryn - opskrift fra Hjemmet
Gammeldags æblekage med ristede havregryn
Den lækreste gammeldags æblekage med ristede havregryn og flødeskum - er du i tidsnød, kan du bruge færdigkøbt æblekagerasp og lægge det imellem lagene af æblemos i din æblekage.
Ingredienser
Arbejdstid: 15 min.
Stegetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
(4 personer)
4 dl havregryn
100 g sukker
50 g smør
75 g mandler eller hasselnødder(hakket)
½ l æblemos
Tilbehør: piskefløde og evt. ribsgelé
Sådan laver du gammeldags æblekage
- Bland havregryn og sukker og rist det på en pande med smør.
- Tilsæt mandler eller nødder de sidste par min. og bred det sprøde drys ud på et stykke bagepapir til afkøling.
- Læg det lagvist med æblemos i portionsglas eller en skål.
- Pynt med flødeskum og evt. små klatter ribsgelé.
SÅDAN LAVER DU ÆBLEMOS: Kogt æblemos
Få vores NYHEDSBREV: