Opskrift på lammefrikadeller med citrus couscous
SPONSORERET indhold

Lammefrikadeller med citrus-couscous

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nem, let og lækkert – og det krydrede kød i lammefrikadellerne sammen med syrlige couscous gør denne ret til en sommerklassiker.

Af: Vibeke Lehn Foto: Andreas Wiking
14. jun. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 40 min

Ingredienser



2 skiver daggammelt brød + vand
400 g hakket lammekød
1 tsk salt
½ tsk groftkværnet peber
1 finthakket løg
2 fed knust hvidløg
1 sammenpisket æg
½ dl hakket persille
1 tsk stødt oregano
2 tsk groftknust kommen.
1 spsk olivenolie til stegning.
Couscous:
2 dl fuldkornscouscous
2 dl kogende bouillon
citronsaft
2 spsk citron-olivenolie
2 spsk hakket mynte
2 spsk hakket koriander – kan erstattes af persille
25 g salte, røgede mandler.
2 citroner i halve.
300 pitabrød.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    800 Kcal
  • Fedt:
    29 %
  • Protein:
    20 %
  • Kulhydrat:
    51 %

Sådan gør du

  1. Læg brødet i blød i lidt koldt vand, knug det og bræk det i mindre stykker.
  2. Kom lammekød, brød samt alle øvrige ingredienser i en food processor og blend det hele til en god fars. Tilsæt evt. lidt vand eller bouillon, hvis konsistensen er for fast. Del og form farsen til ca. 20 små frikadeller og steg dem gyldne i olie. Ryst panden undervejes.
  3. Kom couscousen i en skål, hæld kogende vand eller bouillon på. Læg låg over skålen og lad couscousen trække 5 minutter til den har opsuget væden.
  4. Rør og smag den til med de øvrige ingredienser og servér den til lammekødet med citron.