Omelet med ærtemos og gedeost
Foto: Anders Schønnemann Opskrift på lækker og sund omelet.

Omelet med ærtemos og gedeost

Denne omelet med ærtemos og gedeost smager skønt og er tilmed nem at lave. Er du ikke til gedeost, så brug mascarpone eller feta.

printer Print
clock 17 minutter
plate 2 personer

4 æg
Salt
2 spsk. iskoldt vand
1 tsk. olie til stegning
20 g blød, mild gedeost

Ærtemos:

200 g optøede ærter
6-7 blade mynte
½ fed hvidløg
½ avocado
Saft af ½-1 citron
Salt

Desuden:

Friske ærter
Ærteskud
2 skiver ristet rugbrød

Energi pr. person:
491 Kcal
Fedt:
41 %
Protein:
20 %
Kulhydrat:
39 %

Sådan gør du:

  1. Pisk æggene sammen med vand og salt.
  2. Steg 2-4 små omeletter i olie på to små pander (eller af flere omgange).
  3. Top lidt blød gedeost på omeletterne, når de næsten har sat sig, så osten smelter ind i omeletten.
  4. Blend eller stød imens ærter med mynte, hvidløg og avocado til en rustik mos. Brug en foodprocessor eller en morter. Smag til med citronsaft og salt.
  5. Fyld omeletterne med mos, ærter og ærteskud, og servér straks med ristet rugbrød.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Sund aftensmad, Omelet og Hovedret