SPONSORERET indhold
Små chokoladetærter med blåbær
Ingredienser
Små chokoladetærter med blåbær
Tærtedej:
90 g smør
175 g hvedemel
2 æggeblommer
evt. lidt koldt vand
Desuden:
200 g mørk chokolade
200 g smør
200 g sukker
3 æg
100 g blåbær evt. fra frost
1 spsk. hvedemel
Pynt:
flødeskum og friske blåbær
- Smuldr smørret i melet. Saml dejen med æggeblommerne og evt. koldt vand. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Rul dejen ud i ca. ½ cm’s tykkelse. Udstik cirkler eller blomster med en udstikker (ca. 10 cm i diameter). Smør en metalmuffinform, og kom dejcirklerne i hullerne, så du får små tærter. Du kan også fore kraftige papirmuffinforme med dejen.
- Forbag tærtebundene ca. 10 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.
- Hak chokoladen. Smelt langsomt smørret i en gryde sammen med sukkeret. Kom hakket chokolade i. Tag straks gryden fra varmen, og rør blandingen jævn. Rør et æg i ad gangen. Vend skyllede og afdryppede blåbær i. Vend hvedemelet i. Kom chokoladedejen i tærtebundene. Bag tærterne ved 175 gr. i ca. 35 min. Afkøl tærterne.
- Pynt med flødeskum og friske blåbær.