Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Boller i karry med æble og selleri
Foto: Maria Nørregaard Boller i karry med æble og selleri - med cashewnødder på toppen.

Boller i karry med æble og selleri

Boller i karry med æble og selleri

Dansk klassiker, boller i karry, lavet med hakket kyllingekød og serveret med rugbrød og cashewnødder.

clock 40 minutter
printer Print
plate Boller i karry med æble og selleri til 4 personer

500 g hakket kyllingekød
1 æg
1 finthakket skalotteløg
35 g god rasp
1 spsk timianblade
salt, friskkværnet peber
1 spsk olivenolie

KARRYSAUCE:
1 spsk smør
1-2 spsk karry
2 spsk mel
5-6 dl kogende hønsebouillon
½ selleri i tern
1 udkernet æble i tern
25 g cashewnødder
persille
300 g groft rugbrød

Energi pr. person:
500 Kcal
Fedt:
30 %
Protein:
31 %
Kulhydrant:
39 %

Sådan gør du:

1. Rør kyllingekødet med alle ingredienser. Del og form farsen til små frikadeller og brun dem på begge sider i en stor sauterepande i olivenolie.

2. Lav saucen: Svits smør og karry, drys mel over, bag af og spæd med den kogende bouillon lidt efter lidt. Læg selleri- og æblestykker i saucen og lad dem snurre 4-5 minutter.

3. Hæld saucen over kyllingebollerne i panden og lad det hele simre i yderligere 10-15 minutter. Smag til med salt og peber, drys med cashewnødder og persille og server med rugbrød.


Energi pr. person: 500 kcal, fedt 30%, protein 31%, kulhydrat 39%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Boller i karry, Aftensmad og Hovedret