Gulerod-doughnuts med kanelsukker og frosting
SPONSORERET indhold

Gulerod-doughnuts med kanelsukker og frosting

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Rigtige doughnuts laves af en gærdej, og bages i varm olie – ligesom berlinere. Disse doughnuts er bagt i ovnen i en form med plads til 8 ringformede kager. Hvis du ikke har sådan en, kan du bage dejen som muffins – beregn da 5-10 min. længere bagetid.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
25. feb. 2019 | Opskrift | Hjemmet
8 stk. | Total: 15 min

Ingredienser

175 g hvedemel (gerne kagemel)
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
¼ tsk. stødt ingefær
¼ tsk. groft salt
1 æg
1¼ dl kærnemælk
½ dl koldpresset rapsolie
100 g farin
100 g revne gulerødder

Kanelsukker:

3 spsk. sukker
1 tsk. stødt kanel

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader, og smør en doughnutpande med smør eller olie.
  2. Sigt de tørre ingredienser sammen, og tilsæt salt. 
  3. Pisk ægget sammen med kærnemælk, olie og farin, og bland melet i.
  4. Bland de revne gulerødder i dejen, og fordél den i formen – det er nemmest med en sprøjtepose.
  5. Sæt formen i ovnen i ca. 15 min., til kagerne er gennembagte.
  6. Bland sukker og kanel, og vend de friskbagte kager i kanelsukker, mens de er varme. Afkøl på en rist.

Flødeostecreme:

  1. Pisk 75 g flødeost sammen med 25 g blødt smør, ¼ tsk. vaniljesukker og 75 g flormelis.
  2. Drys evt. med hakkede valnødder.

Anbefalet til dig