Sund pæretærte
Denne pæretærte er meget velsmagende og tilmed smuk at se på. Kombinationen af de syrligtsøde pærer og den søde marcipansmag er dejlig.
Ingredienser
100 g kokosolie
70 g honning
2 æg
1 dl fuldkornsrismel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
100 g marcipan
3 modne pærer
kanel
kokossukker
Sådan gør du: Tænd ovnen på 180 grader, alm. ovn. Smelt kokosolien i en gryde. Hæld den over i en skål, og pisk den sammen med honningen. Kom æggene i skålen, et ad gangen under piskning.
Tilsæt fuldkornsrismel, bagepulver og vaniljepulver, og vend det rundt i blandingen. Riv marcipanen på et rivejern, og vend den i blandingen i skålen. Smør tærteformen med olie, hæld tærtedejen i formen, og fordel den jævnt.
Skræl pærerne, og skær dem i aflange både. Læg dem i en cirkel på tærtedejen, og tryk dem halvt ned i dejen. Drys kanel og kokossukker over tærten. Bag tærten i 40 min. på den midterste rille.
Opskriften er fra bogen femme foood af Annika Methmann Christensen og Winnie Methmann Christensen, Femme food, Lindhardt & Ringhof, 200 kr.