Quinoa risotto
SPONSORERET indhold

Quinoa-risotto med rucola

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

De grillede hvidløgsstængler og rucolaen giver retten en himmelsk smag.

Af: Sarah Britton
04. sep. 2015 | Opskrift | Fit living
2-3

Ingredienser

Quinoa-risotto med rucola

2 klatter kokosolie
3 skalotteløg, hakket fint
2 fed hvidløg, hakket fint
170 g quinoa, skyllet godt
5 1⁄2 dl grønsagsbouillon, varmet
75 g revet pecorino romano-ost, plus evt. mere til pynt
75 g rucola
fint havsalt og friskkværnet sort peber
ca. 12 hvidløgsstængler, de grove ender fjernet
koldpresset olivenolie

Sådan laver du quinoa-risotto med rucola

SÅDAN GØR DU: Smelt halvdelen af olien i en stor gryde over middel varme. Kom skalotteløg i, og sauter, til de er møre og gennemsigtige. Kom hvidløg og quinoa i, rør rundt, og lad det stege i ca. 1 minut. Hæld den varme bouillon i, og bring det i kog. Skru ned for varmen, og lad det simre under låg, til quinoaen er mør, men stadig en smule rå. Vend osten i, og lad det koge, til quinoaen er al dente, og risottoen stadig er suppeagtig. Tag gryden af varmen, og vend rucolaen i – det får den til at falde lidt sammen. Smag til med salt og peber.

Varm en grill eller en smedejernspande til middelhøj varme. Gnid stænglerne med resten af olien, og læg dem på den varme overflade. Grill dem, mens du vender dem en enkelt gang undervejs, til de er møre. Anret quinoaen på tallerkner, læg stængler ovenpå, og drys mere revet ost på, hvis du synes. Stænk med olivenolie, og drys med masser af groftkværnet sort peber. Server skoldhed.