Saltkringler
Foto: Betina Hastoft Salt julesnack.

Saltkringler: Sådan bager du dem selv

Julens bagværk er ofte sødt, men man kan også få lyst til lidt salte julesnacks som disse små og lækre saltkringer.

printer Print
plate 30 stk.

10 g gær
2 dl lunkent vand
½ tsk. salt
2 spsk. olivenolie
275 g hvedemel, gerne manitobahvedemel
1 sammenpisket æg
2-3 spsk. flagesalt

Sådan gør du:

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen igennem, til den er smidig.
  2. Stil dejen til hævning et køligt sted ca. 3 timer.
  3. Del dejen i 30 stykker. Rul dejen til lillefingertykke pølser, og form små kringler direkte på bagepapir på en bageplade.
  4. Lad dem efterhæve ca. 20 min. Pensl dem med æg, og drys med flagesalt.
  5. Bag kringlerne ved 200 gr. i ca. 12 min., til de er gyldne.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager, Snacks og Bageopskrifter