Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på fiskefilet med tomatsalsa og løvstikke-kartofler
Foto: Andreas Wiking Fiskefilet med det hele

Opskrift på fiskefilet med tomatsalsa og løvstikke-kartofler

Fiskefilet med det hele

plate 4
printer Print

750 g rødspættefileter eller små torskefileter
2 spsk majsmel
salt, peber
1 æggehvide
1 dl rasp
1 spsk smør og 1 spsk olie til stegning.

Salsa:
2 grillede, flåede peberfrugter
10 semidried tomater
1 udkernet, fintsnittet chili
3 spsk velafdryppede kapers
12-15 små, sorte oliven.

Løvstikke-kartofler:
500 g kogte kartofler
1 tsk smør
1-2 spsk fintskåret løvstikke – efter smag.

Servering:
300 g rugbrød
lime.

Energi pr. person:
580 Kcal
Fedt:
20 %
Protein:
33 %
Kulhydrant:
47 %

Sådan gør du

Del evt. større fiskefileter, vend dem i majsmel – krydret med salt og peber, ryst overflødigt mel af og vend derefter fiskene i æggehvide og rasp.

Steg fiskefileterne gyldne og sprøde 3-4 minutter på hver side efter tykkelse, læg dem på et fad og hold dem varme.

Salsa: Hak peberfrugter og tomaterne groft, bland dem med de øvrige ingredienser og smag til med salt og peber.

Servér salsaen til de stegte fisk med kartoflerne, vendt med smør og løvstikke – samt rugbrød og lime.

Se, hvad vi ellers skriver om: Fiskefilet, Tomatsalsa, Salsa, Fisk, Dansk mad og Hovedret