Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på kartoffelmad a la Ballen Badehotel
Foto: Privat Kartoffelmad a la Ballen Badehotel

Opskrift på kartoffelmad a la Ballen Badehotel

Kartoffelmad a la Ballen Badehotel

plate 4
printer Print

Løvstikkemayonnaise
½ bdt løvstikke fra haven
2 pasteuriserede æggeblommer
2 dl rapsolie
1 tsk eddike
salt og peber

200 g samsøkartofler (tag 3 fra til chips)
salt og peber
lidt olivenolie
citron

100 g røget helt (fisk), skåret i små tern.
4 vagtelæg

Sådan gør du

Blancher løvstikken, blend sammen med olien, til den er grøn. Sigt gennem fin sigte, pisk æggeblommer og eddike sammen, tilsæt olie – lidt ad gangen. Smag til med salt og peber.

Rugbrødscroutoner: Rugbrød skæres i papirtynde skiver og steges sprødt i klaret smør.

Kog kartoflerne møre i kogende vand. Afkøl og smag til med salt, peber og lidt olivenolie og citron. Halvér dem. Skær de 3 kartofler tyndt på et mandolinjern, og steg dem i olie (120 grader), til de er sprøde og afdryp på fedtsugende papir. Drys med havsalt.

Kog vagtelæggene i 2 min og 20 sek. Afkøl dem under koldt vand, og pil dem.

Anret på en stor tallerken (se billedet), og pynt med Østersø Strandsennep (kan erstattes af karse) og frisesalat.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Smørrebrød, Madpakke, Dansk mad og Frokost