Tomatsuppe med et tvist
Den klassiske tomatsuppe med et friskt tvist af lime og persille, uhm…
Ingredienser
Tomatsuppe med et tvist
2 tsk olivenolie
1 hakket løg
3 fed finthakkede hvidløg
500 g hakkede courgetter
500 g hakkede tomater
1 spsk mel
¼ tsk gurkemeje
salt, peber
1 liter grøntbouillon
GREMOLATE:
Reven skal af 1 ubehandlet lime
2 fed finthakkede hvidløg
½ dl basilikum
¼ dl hakket persille
CROSTINI:
8 skiver grovbaguette
100 g g blød gedeost
25 g ristede pinjekerner
2 spsk hakket persille
Næringsindhold
-
Energi pr. person:450 Kcal
-
Fedt:28 %
-
Protein:17 %
-
Kulhydrat:55 %
Sådan gør du:
Varm olien i en gryde og sauter løg, hvidløg og courgetter heri i 3 minutter under omrøring. Tilsæt tomaterne, drys mel, gurkemeje, salt og peber over og rør omhyggeligt. Hæld bouillon ved og lad det hele snurre i ca. 20 minutter. Blend og smag suppen til med krydderier. Bland limeskal, hvidløg, basilikum og persille og drys gremolataen over suppen ved serveringen. Rist brødskiverne, smør dem med gedeost, drys pinjekerner samt lidt hakket persille på og server til suppen.