Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

suppe
Foto: Maria Nørregaard

Tomatsuppe med et tvist

Den klassiske tomatsuppe med et friskt tvist af lime og persille, uhm…

4
Print

Tomatsuppe med et tvist

 

2 tsk olivenolie
1 hakket løg
3 fed finthakkede hvidløg
500 g hakkede courgetter
500 g hakkede tomater
1 spsk mel
¼ tsk gurkemeje
salt, peber
1 liter grøntbouillon


GREMOLATE:
Reven skal af 1 ubehandlet lime
2 fed finthakkede hvidløg
½ dl basilikum
¼ dl hakket persille


CROSTINI:
8 skiver grovbaguette
100 g g blød gedeost
25 g ristede pinjekerner
2 spsk hakket persille

Energi pr. person:
450 Kcal
Fedt:
28 %
Protein:
17 %
Kulhydrant:
55 %

Sådan gør du:

Varm olien i en gryde og sauter løg, hvidløg og courgetter heri i 3 minutter under omrøring. Tilsæt tomaterne, drys mel, gurkemeje, salt og peber over og rør omhyggeligt. Hæld bouillon ved og lad det hele snurre i ca. 20 minutter. Blend og smag suppen til med krydderier. Bland limeskal, hvidløg, basilikum og persille og drys gremolataen over suppen ved serveringen. Rist brødskiverne, smør dem med gedeost, drys pinjekerner samt lidt hakket persille på og server til suppen.



Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Suppe og Tomatsuppe