suppe
SPONSORERET indhold

Tomatsuppe med et tvist

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den klassiske tomatsuppe med et friskt tvist af lime og persille, uhm…

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Nørregaard
23. aug. 2013 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

Tomatsuppe med et tvist

 

2 tsk olivenolie
1 hakket løg
3 fed finthakkede hvidløg
500 g hakkede courgetter
500 g hakkede tomater
1 spsk mel
¼ tsk gurkemeje
salt, peber
1 liter grøntbouillon


GREMOLATE:
Reven skal af 1 ubehandlet lime
2 fed finthakkede hvidløg
½ dl basilikum
¼ dl hakket persille


CROSTINI:
8 skiver grovbaguette
100 g g blød gedeost
25 g ristede pinjekerner
2 spsk hakket persille

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    450 Kcal
  • Fedt:
    28 %
  • Protein:
    17 %
  • Kulhydrat:
    55 %

Sådan gør du:

Varm olien i en gryde og sauter løg, hvidløg og courgetter heri i 3 minutter under omrøring. Tilsæt tomaterne, drys mel, gurkemeje, salt og peber over og rør omhyggeligt. Hæld bouillon ved og lad det hele snurre i ca. 20 minutter. Blend og smag suppen til med krydderier. Bland limeskal, hvidløg, basilikum og persille og drys gremolataen over suppen ved serveringen. Rist brødskiverne, smør dem med gedeost, drys pinjekerner samt lidt hakket persille på og server til suppen.