Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Oksesteak med spicy avokadosalat
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Oksesteak med spicy avokadosalat

Oksesteak med avokado & kartoffel

Bøf, kartofler & salat er en sikker vinder.

plate 4
printer Print

4 sirloin steaks a 125 g
2 tsk olivenolie
2 fed knust hvidløg
1 tsk røget paprika
salt, peber

Spicy avokadosalat:
kød af 2 modne avoadoer
2-3 forårsløg
1 udkernet, finthakket chili
hakket basilikum, mynte eller koriander
limesaft

4 bagekartofler
2 tsk olivenolie
evt. paprika

Sådan gør du: Sæt ovnen på 225° varmluft. Skrub og skær kartoflerne i både, gnid dem med olie og krydderier, og bag dem gyldne og møre i ovnen i 15-20 minutter. Mens kartoflerne bager, hak og rør avokadokødet med snittede forårsløg og chili samt hakket kryddergrønt. Smag til med limesaft, salt og peber. Pensl steakene med olie, og gnid dem med hvidløg, røget paprika samt salt og peber. Steg eller grill dem i 2-3 minutter på hver side, og server med avokadosalat og kartofler.

Energi pr. person: 420 kcal, fedt 30%, protein 32%, kulhydrat 38%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Steak, Avocado og Kartofler