Sund aftensmad - opskrifter og inspiration

Inspiration til sund aftensmad

Står du og mangler inspiration til lækker, sund og nem aftensmad, så kan du her finde masser af gode opskrifter, hvad enten du har lyst til fiskkylling eller kød, suppe, sund salat, wok eller pasta.

Her er noget for enhver smag og inspiration i lange baner - både til hurtig og nem aftensmad og mere krævende retter. Du kan også finde et stort udvalg af vegetarretterFælles for alle opskrifter er, at de er lækre og spækket med friske råvarer.

Læs mere

Sund aftensmad med kylling

Kylling er en klassiker på middagsbordet, og der findes masser af muligheder for at variere det populære fjerkræ.

Du kan for eksempel lave den klassiske cæsarsalat med kylling eller hvis det skal gå hurtigt, så prøv en lynstegt spidskål med kylling, gulerødder og soja.

En anden mulighed er grillkylling med hvidløgsyoghurt og sprød salat eller en asiatisk inspireret nudler med kylling i karry. Find alle de gode opskrifter med kylling her.

sund aftensmad

Ideer til lækre vegetarretter

Det er meget populært med en eller flere kødfri dage i mange hjem, men det kan være svært at finde inspiration og ideer på mættende og god vegetarmad

Ingredienser som avocado, rodfrugter, hytteost, bælgfrugter, bønner og æg er nogle af dem, der både mætter og er sunde. Og fx æg og bønner er fyldt med proteiner, som kød jo også er. På alt.dk har vi også masser af opskrifter på sunde salater. Nogle af de sunde vegetarretter, som kan spises til aften, er:

Sund aftensmad med hakket oksekød

Det er en klassiker med kødboller i tomatsauce, lasagne og spaghetti bolognese, og det er der en grund til. Italiensk mad har alle dage været et stort hit i Danmark (og mange andre lande), og du skal selvfølgelig ikke snydes for lækre sunde opskrifter med hakket oksekød.

Både de italienske, men også fx græske som moussaka. Hvis du sparer lidt på ost og sauce og vælger fedtstof med omhu, behøver retterne ikke være direkte usunde.

Sunde supper – Hurtig og let løsning til de kolde dage

Er du til tomatsuppe, kartoffel porre suppe, græskarsuppe eller måske en let og klar suppe? Vi har opskrifter på en lang række lækre og sunde supper, du selv kan lave. Her er alverdens farver, krydderier og råvarer. 

Suppe er en ofte nem og smart løsning, som kan laves af det, man har (tilovers) i køleskabet. Suppe både mætter og luner på en kold vinterdag og kan piftes op med fx lidt bacon, creme fraiche eller krydderurter på toppen.

Prøv fx jordskokkesuppe med ingefær, blomkålssuppe med sprøde creabcakes eller ærtesuppe med stenbiderrogn.

Jamie Olivers bedste retter

Du finder nogle af Jamie Olivers bedste opskrifter på alt.dk - superfoods, en sprød vegetarsandwich i hjemmebagt brød med hummus og hytteost, søde kartoffelmuffins med chili og en lækker tærte med spinat og feta.

Mangler du en opskrift til den søde tand, så prøv hans klassiske brownies med chokolade og pekannødder eller is rullet i kaffe og chokoladedrys. Perfekte desserter efter den sunde aftensmad.

De mange opskrifter på sund aftensmad kommer fra FIT LIVING, Eurowoman, ALT for damerne, Boligliv, Hendes Verden og Hjemmet.

Velbekomme.